Η οικογένεια Soter
Η οικογένεια Soter είναι παρακλάδι της οικογένειας Φαλαγκά που προέκυψε από το γάμο της Ασημένιας Φαλαγκά τοιυ Νικολάου (Κοκράνη) (1421) #1930 info με τον Κωνσταντινοπολίτη καπετάνιο Σωτήρη Γεμενιτζόπουλο.
Αφορμή για την ανάρτηση αυτή έδωσε ένα e-mail από τον κο Greg Soter, δισέγγονο του ζεύγους, που αναζητούσε τις ρίζες του.
|
Greetings;
I am the grandson of Antonis Soter (Yeminizolopis). I recently visited Andros with my 2nd cousins, Zach Maniatis and Antonis Kalogrides (our grandmothers are among the Marrgetti siblings) along with our families. It was a wonderful visit to Stenies, although I had been there twice before many years ago, it's still a magical place for me and now for my family.
My cousin Zach provided me with your website, it's quite thorough and wonderful to read. Thank you for all your work and efforts in compiling this treasure of information. Although I speak and read Greek, its not to the level to fully understand the site, but it is very interesting for me to see the family records.
If you have time, would you be able to provide me some further insights into my family and roots in Andros?
Thank You;
G.S. |
Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει μια ανταλλαγή πληροφοριών οι οποίες διαφώτισαν τόσο την οικογένεια Soter όσο και τον ιστότοπο www.Steniotes.gr. Ετσι, βρέθηκαν μέλη των οικογενειών που η ύπαρξη τους ήταν άγνωστη ή οι πληροφορίες για αυτά ελλιπείς, αλλά συγκεντρώθηκαν και πάρα πολλές πληροφορίες για τη ζωή, αυτών των απογόνων των Φαλαγκάδων στην Αμερική.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν καταγραφεί από τον εγγονό της Ασημένιας Φαλαγκά, Sam Soter και παρατίθενται παρακάτω στο αυθεντικό κείμενο (20 σελίδες) και σε δικιά μου ελεύθερη μετάφραση - καθώς και όπου νομίζω ότι χρειάζονται - και με δικά μου σχόλια. Πιστεύω ότι αυτές οι πληροφορίες αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για να δούμε πως ήταν η ζωή αυτών των ανθρώπων εκατό, - εκατόν είκοσι χρόνια πριν.
Νικολός Εξαδάκτυλος |
σελίδα 1 Το οικογενειακό δέντρο της οικογένειας Soter
Αυτό είναι ένα κείμενο που σχεδιάστηκε να ρίξει λίγο φως στην οικογένεια Soter. Είναι μια συλλογή από ψήγματα ιστορίας που μεταδόθηκε προφορικά , πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τα Αμερικανικές Υπηρεσίες Απογραφών και μια συλλογή από στοιχεία που προέκυψαν από τους προσωπικούς «θησαυρούς» που κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες γενεές. Δυστυχώς, αυτή η συλλογή των πληροφοριών είναι ατελής και έτσι, σημαντικά τμήματα της ιστορίας της οικογένειας παραμένουν κρυμμένα από τη σύγχρονη ματιά και χαμένα στο βάθος του χρόνου.
Δημιουργώντας αυτό το κείμενο, μερικές οικογενειακές σχέσεις που ήτα κρυμμένες στη ομίχλη του παρελθόντος θα ξεκαθαρίσουν και θα φέρουν μια φωτισμένη προοπτική. Η ιστορία της οικογένειας Soter δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναγνωριστεί η επιρροή που προήλθε από τις οικογένειες Φαλαγκά, Βώκου, Δήμου, Μπεγλέρη και Παπαγεωργίου.
Ο αντικειμενικός σκοπός αυτού του κειμένου είναι να διατηρήσει όσο το δυνατό περισσότερο από το παρελθόν για το οποίο έχουμε κάποια γνώση και να το περάσουμε στις επόμενες γενιές. Υπάρχουν αρκετά σ’αυτή την ιστορία που θα φέρουν υπερηφάνεια σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι μια ιστορία που ορίζει την Αμερικανική οντότητα. |
Σας χαιρετώ.
Είμαι ο εγγονός του Αντώνη Soter (Γεμενιτζόπουλου). Πρόσφατα επισκέφτηκα την Ανδρο με τα δεύτερα ξαδέλφια μου, Ζαχαρία Μανιάτη και Αντώνη Καλογρίδη, μαζί με τις οικογένειες μας. Ηταν θαυμάσιο που επισκεφτήκαμε τις Στενιές, και μολονότι έχω βρεθεί εκεί άλλες δύο φορές αρκετά χρόνια πρίν, εξακολουθεί να παραμένει ένα μαγικό μέρος για μένα και από τώρα και για την οικογένεια μου.
Ο ξάδελφος μου Ζαχαρίας μου υπέδειξε τον ιστότοπο σας, είναι αρκετά περιεκτικός και θαυμάσιος να τον διαβάσεις. Σας ευχαριστώ για όλη σας τη δουλειά και τις προσπάθειες να συγκεντρώσετε όλες αυτές τις πληροφορίες. Μολονότι μιλάω και μπορώ να διαβάζω Ελληνικά, δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να καταλάβω πλήρως αυτόν τον ιστότοπο, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να δώ τις οικογενειακές εγγραφές.
Αν διαθέτετε χρόνο, είναι δυνατό να μου δώσετε τα εφόδια να δω την οικογένεια και τις ρίζες μου;
Σας ευχαριστώ.
G.S. |