Στη τέταρτη σελίδα του κειμένου του Sam Soter, συνεχίζονται οι σημειώσεις, παρατηρήσεις, επεξηγήσεις και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη. |
σελίδα 4
6. Μία από τις κόρες της Ειρήνης Φαλαγκά παντρεύτηκε τον Χρήστο Μπεγλέρη που έφτασε στο Clifton και εργάστηκε σαν αλιέας σολομού.
7. Ο Κωνσταντίνος Φαλαγκάς μετανάστευσε κάπου στη Νότια Αμερική και οι Φαλαγκάδες έκτοτε έχασαν τα ίχνη του.
8. Δημήτρης Φαλαγκάς, ο Θείος Τζο, ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα Αγγλικό πλοίο. Είχε μπαρκάρει σε Αγγλικά καράβια και η Αγγλική γλώσσα του ήταν οικεία. Ο Δημήτρης άφησε το πλοίο στο Portland του Oregon και έπιασε δουλειά σαν «μπράβος» σε ένα σαλούν στο Portland. Δεν έχουμε ιδέα για την παραμονή του στο Portland. Γνωρίζουμε όμως ότι τελικά έφτασε στο Clifton. Ηταν ιδιοκτήτης μιας αρκετά μεγάλης έκτασης με πρόσοψη στον ποταμό (σημ. τον ποταμό Columbia), ενός σαλούν, ενός ξενοδοχείου, μιας αίθουσας χορού, μερικών οικημάτων - κοιτώνων για εργάτες, μερικών εμπορικών κτισμάτων και εκτεταμένων αποθηκών στις όχθες του ποταμού Columbia. Δεν γνωρίζουμε πως απέκτησε αυτή την ακίνητη περιουσία, αλλά πραγματικά ήταν ο ιδιοκτήτης της. Ο Δημήτρης δεν παντρεύτηκε ποτέ με Ελληνίδα ή Ελληνικής καταγωγής γυναίκα. Δεδομένα από Γενικές Απογραφές δείχνουν ότι παντρεύτηκε αρκετές φορές.
9. Οι Σταμάτης, Δημήτρης, Γιαννούλης, Νικολός, Δημοσθένης, Λεωνίδας και Θεοδόσης που εμφανίζονται στο οικογενειακό δέντρο, όλοι μετανάστευσαν στο Clifton και εργάστηκαν σαν αλιείς σολομού. Αυτοί απότελούσαν το κομμάτι των Φαλαγκάδων για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο Θείος Τζο.
10. Η Ερασμία, η αδελφή των Anton και Nick Soter, όταν ο πατέρας τους Σωτήρης Γεμεντζόπουλος πέθανε στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τη μητέρα της Ασημένια μετεγκατεστάθηκαν στην Ανδρο. Παντρεύτηκε και είχε επαγγελματική καριέρα σαν δασκάλα στα τοπικά σχολεία.
11. Ο Σιλβέστρος Φαλαγκάς κατάφερε να δραπετεύσει από την Τουρκία για να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία και εργάστηκε σαν ναυτικός σε Ελληνικά εμπορικά καράβια. Για κάποιο λόγο που δεν είναι γνωστός ο Σιλβέστρος δεν είχε στενές σχέσεις με τα αδέλφια του.
12. Ο Λεωνίδας Φαλαγκάς έγινε νονός του γιου του Anton Soter, Samuel.
13. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας δραστήριος κλάδος των Φαλαγκάδων που διαμένει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Δεν υπάρχει στενή σχέση μεταξύ αυτού και του δικού μας κλάδου.
|
6. Η Φαλαγκά Ειρήνη του Θεοδοσίου (141) #1929 παντρεύτηκε τον Κουτσούκο Δημήτριο του Μιχαήλ (Λιόντα) (12) #1936 info και η κόρη τους Κουτσούκου Μαρία (Μαριώ) του Δημητρίου (124) #2205 παντρεύτηκε τον Μπεγλέρη Χρήστο του Λεονάρδου (15) #2239. Ο γάμος έγινε το 1886 και απέκτησαν έξη παιδιά.
7. Πρόκειται για τον Φαλαγκά Κωνσταντίνο του Θεοδοσίου (146) - info.
8. Πρόκειται για τον Φαλαγκά Δημήτριο του Θεοδοσίου (145). Για να δείτε μια φωτογραφία του μπακάλικου και του ξενοδοχείου του θείου Τζο, πατήστε εδώ. Για να δείτε την αναγγελία της διαθήκης του θείου Τζο, πατήστε εδώ.
9. Πρόκειται για όλους τους γιους του Θεοδόση Φαλαγκά του Νικολάου (14) #1927 info και του Νικολάου Φαλαγκά του Θεοδοσίου (Κοκράνη) (142) #1930 info.
10. Το σπίτι που έμενε η Ερασμία ήταν λίγο πιο κάτω από την Αγία Βαρβάρα. Η Ερασμία (14213) #1947 παντρεύτηκε το 1919 τον Σωτηράκη Νικόλαο του Στεφάνου (που απεβίωσε το 1936) και απέκτησε μαζί του τέσσερα παιδιά, τον Στέφανο που πνίγηκε προσπαθώντας κατά τη διάρκεια της κατοχής να φύγει για την Τουρκία, τον Σωτήρη, την Ασημίνα και τον Δημήτρη.
11. Εδώ ο Sam Soter κάνει λάθος, το επίθετο του Σιλβέστρου ήταν Γεμενιτζόπουλος και όχι Φαλαγκάς. Ο Σιλβέστρος (14214) παντρεύτηκε στην Ανδρο το 1936 την Αγγελική Κανάκη. Το όνομα Σιλβέστρος είναι μοναδικό στην Ανδρο. Ισως αυτός που το επέλεξε να είχε κατά νου το όνομα της γιαγιάς του, Ασημένιας. Silver = ασήμι, αν και στη πραγματικότητα το όνομα Σιλβέστρος δεν έχει σχέση με το ασήμι, αλλα προέρχεται από τη λατινική λέξη silva = δάσος. Για την ιστορία, ο πάπας Σιλβέστρος ο πρώτος, υποτίθεται ότι βάπτισε χριστιανό τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μεγάλο.
12. Ο Λεωνίδας Φαλαγκάς (Μπουλντούς) (1424) #1941 ήταν αδελφός της Ασημένιας.
13. Κάποιοι από τους Φαλαγκάδες που δραστηριοποιήθηκαν στη Μελβούρνη ήταν ο Φαλαγκάς Γεώργιος του Δημητρίου (136) και ο Φαλαγκάς Γεώργιος του Αντωνίου (Πούρος) (1357) #3450.
Ν. Εξ. |