Πολέμης Δημήτριος του Στάμου (Τάκης) (1112611) #33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες:

 

1 Πρόσωπα: PP2-1112611, PP2-11125PP2-1122311, PP2-141224, ΗΙ2-1222,

 

11 Του Δημοτικού Σχολείου: School1929, Sxo-3011,

 

14 Ναυτοσύνη: Naft-PP2-1112611

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Γεννήθηκε το 1918 και απεβίωσε τον Αύγουστο του 2020 λίγο πριν από τα 102α γενέθλια του..

 

Μητρώο Αρρένων: Mitrwo-1847-1919,

 

Επάγγελμα: Πλοίαρχος Ε.Ν.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε για τη συμμετοχή του στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλοίο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ»

 

Λαογραφικά: Πιθάρια,

 

Ντοκουμέντα: Doc-PP2-1112611, Istiofora, Mathites, Apwleies-WW2, SteniotesAgonistes, Stratologika-2, Paratsouklia, PDN-13?1,

 

Παρεπώνυμα: Δημητράκης, Τάκης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το παρεπώνυμο αυτό του το έδωσε η ίδια η μητέρα του η οποία είχε αδελφό με το όνομα Δημήτρης, ο οποίος απεβίωσε νεότατος. Η μητέρα του δεν ήθελε να αποκαλεί το παιδί με το όνομα του αγαπημένου της αδελφού. 

 

______________________________________________________________________________

 

Ο Τάκης ήταν από τους πιο ένθερμους φίλους του ιστότοπου και μας παρέδωσε ότι χρήσιμο υλικό είχε στην κατοχή του. Με άριστη υγεία και πνευματική διαύγεια μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν ανήσυχο πνεύμα και παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Σημειώνεται ότι προς το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επικοινωνούσε με email και σε ένα καλό βαθμό ήταν ψηφιακά εγγράμματος.

 

επιστροφή στην αρχική σελίδα