Στενιές, καλοκαίρι του 1955. Τελετή ευγνωμοσύνης υπέρ των αδελφών Ραπτάκη ως δωρητών της «Ηλεκτρικής».

 

Η «Ηλεκτρική» ήταν σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα 110 volt. Λειτούργησε για μερικά χρόνια έως ότου ανέλαβε πλήρως η κρατική ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες ημερησίως.

 

 

Ακριβώς κάτω από τον Παπανικόλα φαίνεται η μητέρα του Γιαννούλη Φαλαγκά, Μαρή Ειρηνούλα του Μιχαήλ (1134) σύζ. Φαλαγκά Δημητρίου του Γιαννούλη.

Πίσω από τον Στυλιανό, με την άσπρη κοντομάνικη μπλούζα είναι η Μπίστη Ορτανσία του Νικολάου (111211) σύζ. Βασιλόπουλου Μιχαήλ του Νικολάου της οποίας η κόρη Ιουλία (131) είναι το μωρό μπροστά από τον Στυλιανό.

Στο κάτω δεξιό τμήμα της φωτογραφίας η κυρία με το ανοιχτόχρωμο φόρεμα και το λευκό κολιέ είναι η σύζ. του Γιαννούλη Φαλαγκά, Βαλμά Αννα του Λεωνίδα (111Β4).

 

Πάνω δεξιά από τη Βαλμά, με σακάκι και κουμπωμένο λευκό πουκάμισο χωρίς γραβάτα ο Ζαννάκης Λεωνίδας του Νικολάου (16) ενώ πάνω αριστερά της είναι ο γιός του Ραπτάκη Θρασύβουλος και αριστερά του ενδεχομένως κάποια αδελφή του.

Δίπλα στο Λεωνίδα Ζαννάκη φαίνεται ο Γιαλούρης Βασίλειος του Λεωνίδα (1234) που κρατάει λευκό καπέλο.

 

Πάνω από τον Παπανικόλα, με λευκό ανοικτό πουκάμισο ο Μπεγλέρης Λεονάρδος του Νικολάου (Λούης) (171).

 

Εμπρός από την Βαλμά Αννα σύζ. Γιανν. Φαλαγκά (σε πρώτο πλάνο) η γηραιά κυρία είναι η Μαρή Ανεζούλα του Μιχαήλ (1132).

Εμπρός από την Ανεζούλα η κυρία με το μαργαριταρένιο κολιέ είναι η σύζυγος του Γιάννη Ραπτάκη.

Στο πάνω μέρος της φωτογραφίας φαίνονται δύο αγόρια με στολή Προσκόπου. Αριστερά είναι ο Στεφάνου Νικόλαος του Αντωνίου (Μπαρμπάκης) (1614) και δεξιά ο Αντώνογλου Νικόλαος του Κωνσταντίνου (124).

 

Στο κέντρο της φωτογραφίας ο Παπανικόλας Καλογήρου (1), εφημέριος του Αγίου Γεωργίου κάνει χειραψία με το Ραπτάκη Γιάννη του Θρασύβουλου (152).

Κάτω αριστερά από τον Γιάννη Ραπτάκη είναι (με τις τιράντες) ο Στυλιανός Ιωάννης (14323) σύζυγος της Φαλαγκά Μόσχας του Δημητρίου (14323) που στέκεται κάτω δεξιά του με την πλάτη γυρισμένη στο φακό.

Πίσω από τον Στυλιανό η κυρία με τα άσπρα μαλλιά είναι η παπαδιά Μαρή Ιουλία (Λασκαρώ) του Μιχαήλ (1131) σύζ. του Παπανίκου Βασιλόπουλου (1) που στέκεται πίσω της. Πίσω από τον Παπανίκο και την Ορτανσία είναι η Στεφάνου Τσουρανούλα του Χαριλάου (1111).

Ακριβώς πάνω από την παπαδιά στέκεται ο ανιψιός της Γιαννούλης Φαλαγκάς του Δημητρίου (14321).

Πάνω από τον Φαλαγκά η κυρία με το σκούρο φόρεμα και τη χωρίστρα των μαλλιών της στη μέση είναι η Παλαιοκρασσά Φραγκούλα του Δημητρίου (Μίμαινα) (12424) σύζ. Καραπιπέρη Ιωάννη του Δημητρίου (?)ή μήπως η Μοδιστρούλα.

Δεξιά από τον Φαλαγκά και πίσω από τον Γιάννη Ραπτάκη φαίνεται η Παλαιοκρασσά Φραγκούλα του Επαμεινώνδα (11382) της οποίας ο σύζυγος  Κουτσούκος Ανδρέας του Λεωνίδα (Σπούγιας) (1183) φαίνεται σε πρώτο πλάνο στο κάτω αριστερό άκρο της φωτογραφίας.

Τη φωτογραφία κάτω προσέφερε ο κος Νικόλαος Αντώνογλου

Πατήστε εδώ για να δείτε μια άλλη φωτογραφία

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στον κατάλογο

των φωτογραφιών με στιγμιότυπα από ομάδες Στενιωτών

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στην αρχική σελίδα

 

Την επόμενη φωτογραφία που πρέπει να τραβήχτηκε μερικά λεπτά αργότερα, προσέφερε ο κος Νίκος Βασιλόπουλος.

 

Ο Ανδρέας Λ. Κουτσούκος εκφωνεί λόγο προς τιμήν των αδελφών Ραπτάκη.