Ο Λογοθέτης Επαμεινώνδας του Δημητρίου (12331) #2316 info

 

Το φωτογραφικό υλικό προσέφερε ανιψιός του κος Νικολός Εξαδάκτυλος

 

 

Πάνω αριστερά ο Επαμεινώνδας σε φωτογραφία λίγο πριν από το 2010.

 

Πάνω δεξιά ο Επαμεινώνδας με την αδελφή του Αννα σε φωτογραφία του 1928.

Ο Επαμεινώνδας ήταν πέντε ετών και η Αννα τεσσάρων.

 

Τη φωτογραφία προσέφερε ο κος Βαγγέλης Σύμπουρας

 

 

Πάνω αριστερά, ο Επαμεινώνδας μαθητής του Δημοτικού, με εθνική στολή σε κάποια εθνική γιορτή, στο κέντρο με τη στολή του μαθητή του Ναυτικού Γυμνασίου Ανδρου και δεξιά σε μια φωτογραφία στο τέλος της δεκαετίας του 1930, με την αδελφή του Λογοθέτη Αννα του Δημητρίου (12332) #1698 info και την μητέρα τους Γιαλούρη Βιολάντη του Γιαννούλη (12223) #2315 info σύζ. Λογοθέτη Δημητρίου του Επαμεινώνδα.

 

 

Ο Επαμεινώνδας  Δ.Λογοθέτης (28/1/1923-19/5/2014) είναι ο δημιουργός των Στενιώτικων συγγενολογιών που αποτελούν και τον βασικό κορμό του ιστότοπου www.Steniotes.gr. Αφιέρωσε πολλά χρόνια για την συλλογή και καταγραφή των πληροφοριών που οδήγησαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου σε όγκο και βάθος χρόνου πονήματος και είχε την ικανοποίηση να διαπιστώσει την θερμή αποδοχή του έργου αυτού από τους συντοπίτες μας.

Από τη δημιουργία του ιστότοπου, τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι τέλους της ζωής του, έχοντας αδιάλειπτα πλήρη πνευματική διαύγεια, με βοήθησε στην ταυτοποίηση εκατοντάδων Στενιωτών που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που έχουν μέχρι σήμερα αναρτηθεί σ’αυτόν.

 

Νικολός Εξαδάκτυλος

 

 

Ο Επαμεινώνδας υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1951. Στη αριστερή φωτογραφία εμφανίζεται δεξιά με ένα συνάδελφο του στρατιώτη, ενώ στη δεξιά φωτογραφία, πίσω, όρθιος, πέμπτος από αριστερά, δίπλα στον αξιωματικό.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε μια άλλη φωτογραφία

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στον κατάλογο των φωτογραφιών

με Στενιώτες

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στην αρχική σελίδα

 

 

Αριστερά ο Επαμεινώνδας με την επί 60 έτη σύζυγο του Φώφη, μια Καθαρά Δευτέρα σε πάρκο της Φιλοθέης.

 

Τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2009 προσέφερε η κόρη του Νινέτα.