Ο Πολέμης Σταμάτης του Γεωργίου (111251) #569.

 

Τις φωτογραφίες προσέφερε η κα Πολέμη Φραγκίσκη του Γεωργίου σύζ. Φαλαγκά Νικολάου του Γεωργίου

 

 

Πάνω, δύο φωτογραφίες του Σταμάτη Γεωργίου Πολέμη, (σε φωτογραφείο της Κωνσταντινούπολης), ο οποίος απεβίωσε σε εφηβική ηλικία.

Κάτω, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω μέρος της φωτογραφίας.

 

Ο Σταμάτης Πολέμης μαθήτευσε στη Ροβέρτειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης, η οποία την εποχή εκείνη ήταν από τα καλύτερα σχολεία της ευρύτερης περιοχής (Βαλκάνια - Εγγύς Ανατολή) και το αρχαιότερο αμερικανικό κολέγιο εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη φωτογραφία, ο Σύλλογος των καθηγητών την εποχή που σπούδαζε ο Πολέμης.

 

Ο κος Τάκης Πολέμης έδωσε την πληροφορία ότι και ο πεθερός του Νικόλας Θ.Βούλγαρης καθώς και κάποιος Χωραΐτης με επίθετο «Πολίτης» αλλά αγνώστου σ’αυτόν ονόματος, μαθήτευσαν στη σχολή αυτή.

 

Για να διαβάσετε για τη σχολή αυτή, πατήστε εδώ.

Κάτω, μια φωτογραφία της σχολής όπως είναι σήμερα.

 

 

Κατά τον κο Τάκη Πολέμη ο Σταμάτης όταν τελείωσε τη Ροβέρτειο Σχολή, επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Εκεί, αρρώστησε από πνευμονία και απεβίωσε.

Σύντομα απεβίωσε και η μητέρα του, Ανέζα (που έμενε πριν παντρευτεί στη Χώρα και είχε το παρατσούκλι «Λουστρίναινα»).

Μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα ο πατέρας του Σταμάτη (χήρος και χωρίς παιδιά) γεροντομήθηκε από την οικογένεια του ανιψιού του, Πολέμη Σταμάτη (Στάμου) του Δημητρίου (111261) #29 info στον οποίο κληροδότησε και το σπίτι του στην Πέρα Μπάντα (κατασκευής 1890-1900), εκεί που τώρα μένει ο κος Νικολός Φαλαγκάς και η σύζυγος του κα Φραγκίσκη Πολέμη.

 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε μια άλλη φωτογραφία

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στον κατάλογο των φωτογραφιών

με Στενιώτες

 

Πατήστε εδώ για επιστροφή στην αρχική σελίδα